Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України (Держветфітослужба) очікує наприкінці березня проведення фахівцями Росспоживнагляду інспекції українських виробників сиру, експорт яким заборонено до РФ.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві голова Держветфітослужби Іван БІСЮК.
«Ми вже отримали листа від керівництва Росспоживнагляду з тим, що з 19 по 21 березня буде проінспектовано «Гадячсир», а з 26 по 30 березня буде проінспектовано Менський завод і «Пирятин», - сказав І.БІСЮК.
Він зазначив, що робота з Росспоживнаглядом відпрацьована, процес діалогу налагоджено, і висловив надію, що найближчим часом інспектори Росспоживнагляду також проінспектують інші підприємства, експорт продукції яких заборонено на сьогодні до РФ.
Як повідомляв УНІАН, 8 лютого Росспоживнагляд оприлюднив на своєму сайті інформацію про заборону ввезення сирів трьох українських підприємств – ПП КФ «Прометей» (Чернігівська обл.), АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська обл.), ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.).
Росспоживнагляд заявив, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії. У свою чергу, в Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними.
Пізніше Росспоживнагляд заборонив ще 4 українським підприємствам поставляти сир на територію Росії. До цього списку потрапили Баштанський і Лозівський сирзаводи, «Бель Шостка Україна» і Хмельницька маслосирбаза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росспоживнагляд продовжує вилучати з обігу українські сири