Аграрний фонд планує почати закупівлю сухого молока і вершкового масла для стабілізації цін на молоко.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні під час пленарного засідання Верховної Ради заступник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Сень.

Він сказав, що уряд прийняв рішення про внесення сухого молока в перелік об'єктів цінового регулювання та встановив обсяги його закупівлі, однак не вказав ці обсяги. «Сироробні підприємства переорієнтувалися на виробництво сухого молока. І опрацьовується питання про можливість закупівлі сухого молока і масла вершкового в Аграрний фонд,  для того, аби його зняти з ринку і дати можливість ринку більше рухатися. Відповідне рішення уряду щодо об'єктів цінового регулювання та обсягів їх закупівель прийнято», - повідомив О.Сень.

Відео дня

За словами заступника міністра, основна причина зниження закупівельних цін на молоко - це обмеження поставок українських сирів у РФ, оскільки сировари були великими закупівельниками молочної сировини і формували закупівельні ціни на нього. «Основний момент вирішення цієї проблеми - вирішення проблеми експорту сирів до Росії, яка зараз активно відпрацьовується, і це буде позитивно впливати на ситуацію», - зазначив О.Сень.

Також він додав, що міністерство проводить роботу з учасниками ринку, аби не допустити погіршення цінової ситуації на ринку молока.

Нагадаємо, 19 березня прем'єр-міністр Микола АЗАРОВ доручив Мінагропроду підготувати введення мінімальних закупівельних цін на молоко.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ціни на продовольство у світі продовжують зростати

Виробники зобов'язалися купувати молоко за економічно обґрунтованими цінами

Для виробників молока розроблять механізм адресної дотації