Верховна Рада України ухвалила в цілому закон «Про внесення змін до Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” щодо функцій уповноваженого органу.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 254 народні депутати з 267 зареєстрованих в сесійній залі.

Закон передбачає, що суб’єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.

Відео дня

Контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом міністрів України видавати ліцензії на виробництво або імпорт, експорт спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Для здійснення контролю суб’єкт господарювання подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.

При цьому передбачений штраф у випадку неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом міністрів України видавати відповідні ліцензії, - у розмірі 1700 гривень”.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надходження від акцизу на алкоголь в січні-травні зросли майже на 15% - до 1,7 млрд грн