Голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовиченко підписав рішення про перенесення початку сезону полювання з 25-го на 18 серпня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко.

За його словами, початок сезону перенесено на раніший термін через зміну погодних умов і зниження рівня пожежної небезпеки.

Відео дня

Разом з тим, полювати буде дозволено не скрізь. Зокрема, мисливцям не можна буде заходити в хвойні лісові насадження.

13 серпня Полтавську ОДА пікетували близько 70-ти мисливців, які вимагали скасувати рішення губернатора про перенесення відкриття сезону полювання з 11 на 25 серпня і дозволити полювання хоча б з 18 серпня у зв'язку з настанням похолодання.

«Погода змінилася, похолодало, рівень пожежонебезпеки значно знизився, цілком можна починати полювати. Якщо сезон відкриють 25 серпня, то полювання на качок вже не матиме сенсу, так як вони перелиняють і підуть на велику воду до середини вересня. Так само мисливці вважають заборона абсолютно безглуздою, оскільки вони полюють на дичину на полях і на болотах, а не в лісі », - сказав один з пікетників Валерій Павленко.

Як повідомляв УНІАН, сезон полювання на пернату дичину в Полтавській області перенесли з 11 серпня на 25 серпня. Розпорядження про перенесення термінів полювання підписав 2 серпня голова ОДА Олександр Удовиченко. Також усім жителям області тимчасово заборонено відпочивати в лісах. Дане розпорядження було пов'язано з найвищим, 5-м рівнем пожежонебезпеки в області та недопущенням порушення правил пожежної безпеки.

9 серпня мисливці провели пікетування Полтавської ОДА вимагаючи скасувати рішення про перенесення відкриття сезону полювання як безпідставне і таке, що порушує їхні конституційні права, оскільки вони заплатили членські внески.