Канада одержала сертифікат на постачання великої рогатої худоби на український ринок, що дозволяє протягом трьох років одержати від продажу тварин до 12 млн. доларів, повідомила Держветфітослужба України.

У повідомленні сказано, що Міністерство сільського господарства Канади розцінює сертифікацію своїх фермерських господарств як стратегічний крок у зміцненні торговельних відносин з Україною.

“Це хороша новина для наших тваринників, які тепер зможуть продавати велику рогату худобу, що відповідає світовим стандартам, на перспективний ринок України”, - йдеться у повідомленні Держветфітослужби з посиланням на міністра сільського господарства Канади Джері Рітца.

Відео дня

Досі Канада поставляла велику рогату худобу до України, яка була тоді однією з республік СРСР, лише один раз - у 1980 році.

У даний час Україна і Канада ведуть переговори з приводу угоди про вільну торгівлю.

Як повідомляв УНІАН, в кінці липня прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив про зростання поголів'я великої рогатої худоби в країні вперше з 1990 року.

Прем'єр вважає, що істотного збільшення поголів'я великої рогатої худоби можна досягти за 5-7 років. На його думку, щороку можна досягати приросту поголів'я у розмірі 200-300 тис. одиниць.

Довідка УНІАН. За даними Державної служби статистики, станом на 1 серпня 2012 року в Україні чисельність поголів'я великої рогатої худоби зросла на 0,3% у порівнянні з 1 серпня 2011 року - до 5,179 млн. голів.