Кабінет міністрів встановив на поточний рік мінімальні ціни на молоко, яке закуповується у населення, на рівні 2,20 грн за літр.

Про це йдеться в постанові КМУ (№ 807 від 22 серпня), розміщеному на офіційному урядовому порталі.

Відповідно до постанови, мінімально допустима ціна закупівлі молока незбираного другого сорту без урахування ПДВ становить 2200 грн. за тонну.

Відео дня

Прес-служба прем'єр-міністра цитує слова Миколи Азарова, який назвав "неприпустимою" ситуацію, коли в цілому ряді областей країни молоко у населення закупається за ціною 1,6-1,8 грн за літр.

Крім того, прем`єр вважає за необхідне переглянути вимоги технічних регламентів на молоко, що купується для шкіл, дитячих установ, лікарень.

У повідомленні сказано, що Азаров вимагає від Мінагрополітіки розробити і внести на розгляд уряду проект закону, який зобов`яже переробників молока розміщувати на упаковках молочних продуктів, вироблених з додаванням замінників молочних інгредієнтів, напис «із замінниками молочних інгредієнтів».

Як раніше повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня прийняла закон, який пропонував віднести молоко і молочні продукти до видів сільськогосподарської продукції, які є об`єктами державного цінового регулювання.

Проте Президент Віктор Янукович ветував цей закон.