Мінагропрод перевірить насіння модифікованої кукурудзиМіністерство аграрної політики і продовольства України здійснює повну перевірку насіння генетично модифікованої кукурудзи NK603, яке ввозиться і виробляється в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив у середу, 26 вересня, журналістам у Кабінеті Міністрів міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

"Ми зараз здійснюємо масову перевірку насіння, яке імпортується, насіння, яке є, і зернових, які виробляються... Нам необхідно квартал, щоб зробити тотальний аналіз і прийняти рішення", - сказав М.Присяжнюк.

Відео дня

Він зазначив, що міністерство має намір залучити до вирішення цього питання фахівців міжнародного рівня для проведення консультацій.

Як повідомлялося, в журналі "Токсикологія харчових продуктів і хімічних речовин" була опублікована наукова стаття групи вчених з Італії і Франції про результати довгострокового токсикологічного дослідження гербіциду "Раундап" і генетично модифікованої кукурудзи, стійкої до застосування цієї речовини, в якій йдеться про негативний вплив цього продукту на здоров'я лабораторних щурів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна введе на Чиказькій біржі ф'ючерси на соняшникову олію, соняшник, ячмінь і кукурудзу