Один з найбільших столичних виробників хліба та хлібобулочних виробів «Київхліб» з 12 листопада підвищив роздрібні ціни на 2 види хліба зі свого асортименту: «Український столичний подовий» - на 0,68 грн - до 4,68 грн за хліб вагою 0,95 кг і «Батон нарізний київський» - на 0,34 грн - до 3,84 грн за 0,5 кг.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

«ПАТ «Київхліб» підняло ціни на 2 види своєї продукції - хліб "Український столовий подовий" і "Батон нарізний київський, вищий сорт", - повідомила в телефонній розмові з кореспондентом УНІАН представник прес-служби компанії.

Відео дня

Як наголосили в прес-службі, ці 2 види хліба, за визначенням “Київхліба”, не входять до категорії соціальних і виробляються за складнішою рецептурою. При цьому, зазначила співрозмовниця УНІАН, ціни на соціальні сорти хліба з асортименту “Київхліба” - Батон “Нива”, хліб “Український домашній”, “Богдановський”, “Печерський”, хліб “Арнаут” і “Пшеничний традиційний” - залишилися на колишньому рівні.

Як повідомляв на початку листопада УНІАН, за словами гендиректора ВАТ «Київхліб» Володимира Череди, соціальні сорти хліба в Києві не дорожчатимуть. Він зазначив, що підприємства компанії сьогодні виробляють близько 100 тонн «соціального» хліба на добу, що більше, ніж у будь-якому іншому регіоні України.

Пізніше начальник Управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський заявив, що міська влада не бачать підстав для підвищення цін на соціальні сорти хліба в столиці.

Нагадаємо, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко переконаний, що ціна на соціальні сорти хліба повинна збільшитися на 20% для того, щоб хлібопекарська галузь України була рентабельною.

Водночас у Міністерстві аграрної політики і продовольства запевнюють, що підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба на сьогодні немає і Україна повністю забезпечена продовольчим зерном. Аграрний фонд щомісячно реалізує близько 40 тисяч тонн борошна із зерна державних запасів для більшості хлібопекарських підприємств країни. При цьому ціни на борошно з Аграрного фонду є фіксованими до кінця поточного року.

Довідка УНІАН. ПАТ "Київхліб" створено на базі державного підприємства "Київхліб" у 1996 році. До складу підприємства входять 17 хлібопекарських підприємств (9 – у Києві і 8 – у Київській області), ремонтно-монтажний комбінат, інформаційно-обчислювальний і навчальний центри і "Київхлібпостач".

Потужність "Київхліба" становить більш як 1,7 тис. тонн на добу хлібобулочних і 12,6 тис. тонн на рік кондитерських виробів, а асортимент налічує 470 найменувань хлібобулочних і 460 кондитерських виробів.

Читайте також: Азаров пов'язує чутки про подорожчання хліба з перемогою опозиції на виборах у Києві

Наказ "не дорожчати" на булки не подіє