Великий український виробник кондитерських виробів компанія «АВК» у 2012 році збільшила обсяг виробництва профільної продукції на 5,3% порівняно з 2011 роком - до 140,9 тис. тонн, повідомив УНІАН заступник генерального директора компанії Роман Бабець.

За його словами, у 2012 році компанії довелося підвищити ціни на деякі продукти в середньому на 2%, що було обумовлено збільшенням вартості сировини.

Заступник гендиректора не озвучив плани підприємства на 2013 рік, зазначивши лише, що компанія, незважаючи на зростання конкуренції на ринку, планує збільшити обсяги продажів.

Відео дня

«Продовжуючи інвестувати у вивчення споживчих переваг і оптимізацію асортименту (пропозиція інноваційних новинок, поліпшення рецептур вже популярних продуктів, оновлення упаковки, виведення з асортименту менш популярних солодощів), в розширення виробничих потужностей, в комплексну і продуману рекламну кампанію, ми розраховуємо не тільки наростити обсяг продажів в сезоні 2012/2013, але і посилити свої позиції в довгостроковій перспективі», - сказав Р.Бабець.

Довідка УНІАН. Кондитерська компанія «АВК» є лідером українського ринку в сегменті вагових шоколадних цукерок. У 2011 році її частка в цьому сегменті становила більше 26%.

За даними Держстату, в Україні в 2012 році виробництво кондитерських виробів з цукру, в тому числі білого шоколаду, скоротилося на 4,1% - до 221 тис. тонн. Виробництво шоколаду та інших продуктів, що містять какао, в країні в 2012 році зросло на 0,6% порівняно з 2011 роком - до 345 тис. тонн.