США закликали Росію негайно зняти заборону на імпорт американської м'ясної продукції та дотримуватися зобов'язання, прийняті минулого року, коли Росія приєдналася до СОТ, повідомляє Газета.RU з посиланням на Reuters.

«США дуже розчаровані тим, що Росія вжила заходів щодо припинення імпорту американського м'яса, яке виробляється за найвищими стандартами безпеки у світі», - заявив міністр сільського господарства США Том Вілсак.

США вважають, що Росія ігнорує висновки експертів про безпеку американського м'яса і, замість того, щоб розпочати діалог з проблеми, припинила імпорт сировини - з такою заявою виступили Вілсак і торговий представник США Рон Кірк.

Відео дня

«Росія проігнорувала ретельні наукові дослідження, проведені міжнародною організацією, яка контролює харчові стандарти - Codex Alimentarius Commission, - які показали, що корми, що містять рактопамін, безпечні для тварин і людей, що споживають їх м'ясо. Відмова Росії прийняти висновки цієї організації піднімає питання про її (Росії) прихильність бути членом глобальної торговельної системи», - йдеться в їх спільній заяві.

Росія з 11 лютого ввела практичну повну заборону на ввезення м'яса і м'ясної продукції зі США.

За повідомленнями Россільгоспнагляду, з понеділка починає діяти обмеження на ввезення до Росії заморожених свинини, яловичини, м'яса індички, субпродуктів та готових продуктів з м'яса.

З минулого понеділка також через наявність рактопаміна діють обмеження на поставки охолодженого м'яса зі США. Заборона не поширюється лише на куряче м'ясо.