Уряд України планує організувати виробництво біоетанолу на потужностях спиртових і цукрових заводів, перепрофілювавши протягом 2013-2014 років 29 спиртових заводів.

Про це сказано в Програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, затвердженій постановою уряду №187 і розміщеній на сайті Кабміну.

При цьому технологія азеотропної ректифікації буде застосована для перепрофілювання 24 заводів (22 – у 2013 р. і 2 – у 2014 р.), а на решті п'яти заводах буде введено технологію виробництва біоетанолу на молекулярних ситах.

Відео дня

Для реалізації зазначених цілей, за підрахунками Кабміну, необхідно 350 млн грн, із яких 30 млн грн планується виділити з місцевих бюджетів, решту суми – з інших джерел фінансування.

Відповідальними за перепрофілювання спиртзаводів Кабмін призначив першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова і Міністерство аграрної політики та продовольства.

Зазначимо, що перепрофілювання спиртових заводів і встановлення на них необхідного обладнання для обезводнення спирту дасть можливість використовувати його як моторне пальне.

Читайте також:

Парламент відхилив закон про розвиток виробництва біопалива