Россия ведет молочную войну с Украиной / Фото УНИАН

Управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) упровадило режим посиленого лабораторного контролю над продукцією Славутського маслоробного комбінату, що входить до складу одного з найбільших виробників молочної продукції в Україні - групи «Мілкіленд».

Згідно з повідомленням на сайті відомства, причиною посилення контролю стало виявлення в товарі підприємства бактерії групи кишкової палички.

Крім того, Россільгоспнагляд ухвалив рішення попередити Державну ветеринарну і фітосанітарну службу України про неприпустимість таких порушень.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у червні Россільгоспнагляд посилив контроль над продукцією Миргородського сироварного комбінату і Роменського молочного комбінату, що входять до складу «Мілкіленду».

Читайте такожУ Мінагропроді впевнені, що український сир не залишиться без покупця

Таким чином, з урахуванням попередніх обмежень, упроваджених Россільгоспнаглядлом і Роспоживнаглядом до українських виробників молочної продукції, безперешкодно експортувати вказану продукцію до Російської Федерації можуть 6 із 27 сертифікованих підприємств.

Довідка УНІАН. Група компаній «Мілкіленд» - один із найбільших виробників молочної продукції на ринках Росії і України. Група експортує молочну продукцію до більш ніж 30 країн світу. В Україні групі належать десять заводів, що виробляють широкий асортимент молочної продукції, зокрема сири, свіжі молочні продукти і масло, які реалізуються під торговими марками «Добряна» і «Коляда».