Россияне не пускают в оккупированный Крым украинских коров / Фото УНИАН

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) заявляє про збільшення обсягів контрабандних поставок худоби і тваринницької продукції з України до Криму, йдеться в повідомленні відомства.

Зокрема, в період з 4 по 7 липня Россільгоспнагляд повернув до України 32 голови великої рогатої худоби, що ввозилися на анексований півострів без супровідної документації.

«Цей факт обумовлений низькими цінами на сільськогосподарських тварин, незаконне ввезення яких може стати причиною занесення і поширення на території Росії гострих інфекційних захворювань», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Співробітники російського відомства також не пропустили до Криму 600 кг українського сиру та іншої молочної продукції через «грубі порушення в супровідній документації» і 20 тонн свинини, що транспортується з ветеринарним свідоцтвом і товаротранспортними накладними на ялові окости.

Читайте такожРосія продовжила термін ввезення українських товарів до Криму через загрозу дефіциту продуктів

Як повідомляв УНІАН, у лютому Росія ввела війська на територію українського Криму і в березні, після проведення на півострові нелегітимного референдуму, анексувала його.

Читайте такожАнексований Крим може стати найбільш дотаційним для Росії регіоном

З того часу Россільгоспнагляд не один раз повертав до України партії продовольства, що везлися до Криму. Разом з тим, українські експерти зазначають, що відмова Криму від українського продовольства може привести до дефіциту продуктів харчування на півострові, оскільки він більш ніж наполовину залежить від їх поставок з материкової України.