REUTERS

У ніч на 18 липня проросійські терористи захопили Вуглегірський експериментальний комбікормовий завод (Артемівський район, Донецька обл.), який входить до складу найбільшого виробника яєць в Україні, - агрохолдинг «Авангард».

Згідно з повідомленням прес-служби компанії, терористи створити на базі підприємства опорний пункт.

«Ми не виключаємо, що територія заводу може бути використана, зокрема, і для встановлення систем озброєння, оскільки тут розташована одна з найвищих точок на території Донецької області», - йдеться в повідомленні «Авангарду».

Відео дня

Наразі роботу заводу припинено, всіх співробітників евакуйовано. При цьому в холдингу зазначили, що Вуглегірський експериментальний комбікормовий завод поставляв корми для птахофабрик у Донецькій, Луганській і Харківській областях, тому його захоплення може стати причиною зупинки цілої низки інших підприємств.

«На сьогодні без продуктів харчування може залишитися населення цих регіонів, а працівники фабрик, їх більш як 3 тисячі, можуть втратити роботу. Якщо найближчим часом не вдасться відновити виробничий цикл, всі підприємства доведеться зупинити», - повідомили в компанії.

В «Авангарді» також наголосили, що холдинг засуджує діяльність терористів на сході України, а також підтримку бандформувань з боку Росії.

Читайте такожНа Донеччині терористи захопили завод Ахметова

Як повідомляв УНІАН, в Донецькій і Луганській областях продовжуються запеклі бої між українськими силовиками і проросійськи налаштованими терористами. Терористи з метою дестабілізації політичного і економічного життя в Україні захоплюють промислові підприємства регіону, знищують його інфраструктуру. Вчора російські найманці збили пасажирський літак малайзійських авіаліній, внаслідок чого загинуло 298 громадян Нідерландів, Малайзії, США, Австралії та інших країн.

Читайте такожТерористи обстріляли російське Куйбишеве, РФ у відповідь відкрила вогонь по силах АТО

Довідка УНІАН. Холдинг «Авангард» (Avangard) - одна з найбільших агропромислових груп України, компанії якої спеціалізуються на виробництві курячих яєць і продуктів яєчної переробки. Компанія входить до складу найбільшого за розміром земельного банку в Україні агрохолдингу «Укрлендфармінг», що належить українському бізнесменові Олегу Бахматюку.

Читайте такожПрикордонники зафіксували політ 8 російських вертольотів вздовж лінії кордону з Україною