Россия не пустила в Крым украинский мед

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації (Россільгоспнагляд) не пропустила до Севастополя 20 тонн меду, що прямував з Херсона.

Згідно з повідомлення ветеринарного відомства країни, що окупувала Крим і фінансує тероризм на сході України, причиною зупинки вантажу стала відсутність зазначення терміну придатності на етикетці, а також документів, які підтверджують безпеку і якість продукції, що ввозиться. Крім того, за інформацією Россільгоспнагляду, не було дотримано температурний режим перевезення і подальшого зберігання партії меду.

У зв'язку з перерахованими порушеннями російське відомство повернуло мед відправникові до України.

Відео дня

Читайте такожРосія заявляє про експорт з Криму 40 тис. тонн зерна

Як повідомляв УНІАН, в лютому Росія ввела війська на територію українського Криму і в березні, після проведення на півострові нелегітимного референдуму, анексувала його. Відтоді Россільгоспнагляд не раз повертав до України партії продовольства, які прямувала до Криму.

Читайте такожУ Росії запевняють, що продукти з України до Криму надходять в повному обсязі

Разом з тим, українські експерти зазначають, що відмова Криму від українського продовольства може призвести до дефіциту продуктів харчування на півострові, оскільки він більш як наполовину залежить від їх поставок з материкової України.

Читайте такожРосіяни не пускають в окупований Крим українських корів