Беларусь / n1.by

Білорусь зможе поставляти до Росії перероблену продукцію з європейської сировини. Про це повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт за підсумками робочої поїздки до Мінська, пише ИТАР-ТАСС.

У переговорах брали участь заступник прем'єр-міністра Білорусі Михайло Русий і глава Мінсільгосппрод Леонід Заєць, уточнив він.

"Білоруська сторона гарантувала - ми реекспортувати продукцію не будемо, ми поставлятимемо тільки перероблену продукцію", - зазначив Данкверт.

Відео дня

Данкверт пояснив, що в ході переговорів було досягнуто взаєморозуміння з питання контролю поставок продовольства, забороненого в Росії, через Білорусь.

Читайте такожРосія сподівається покрити дефіцит продуктів за рахунок Білорусі

"Якщо ця продукція переробляється, після переробки вона може поставлятися до Російської Федерації. Якщо вона не переробляється, то вона має бути вжита на території Білорусі", - пояснив співрозмовник агентства.

"Білорусь веде свою незалежну політику, вона може не приєднуватися до тимчасових заходів, але поставки продукції вона здійснює з дозволених підприємств, а далі діють нормативні документи Митного союзу", - уточнив він.