REUTERS

Єврокомісія виділить ще 165 млн євро для підтримки постраждалих від російських санкцій аграріїв, йдеться в офіційній заяві комісії, повідомляє Прайм.

Нова програма підтримки стосується невідкладних заходів на ринку швидкопсувних фруктів і овочів та покликана вивести надлишки з ринку.

Вперше в список підтримуваних галузей увійшли виробники апельсинів, мандаринів і клементинів, підкреслюється в релізі Єврокомісії.

Відео дня

Також субсидії отримають виробники овочів і фруктів за такими категоріями - яблука, груші, морква, огірки, перець, помідори, ківі, сливи та столовий виноград. Загальний обсяг виробництва продукції, що потрапила під підтримку, складає більше 400 тис. тонн.

Читайте такожЄБРР: Росія найбільше постраждає від свого ж продуктового ембарго

Європейська комісія раніше виділила 33 млн євро на підтримку ринку персиків і нектаринів, 125 млн євро для допомоги виробникам швидкопсувних фруктів і овочів, адресну підтримку агровиробникам для зберігання масла, сухого молока і сирів, а також 30 млн євро для програм просування європейської агропродукції.

Відповідні заходи російського уряду щодо ввезення агропродукції з країн ЄС, США і Канади набрали чинності 7 серпня 2014 року.