«Нафтогаз»: газу в сховищах вистачить до кінця опалювального періоду / фото УНІАН

Природного газу в підземних газових сховищах України вистачить для проходження нашою країною нинішнього опалювального періоду, навіть незважаючи на похолодання, яке спостерігається в останні дні.

Читайте такожЗавтра Україну накриють снігопади, у всіх регіонах збережеться холодна погода (відеопрогноз)

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє прес-служба національного нафтогазового холдингу «Нафтогаз України».

Відео дня

«Синоптики прогнозують ще морози, але до календарної весни залишилося лише три дні. Сподіваємося, що березень буде значно погодно-привітнішим. У будь-якому разі, запасів газу вистачить до кінця опалювального періоду», - йдеться в повідомленні.

Також у компанії відзначили, що на сьогодні в підземних сховищах міститься 10,4 млрд куб. м газу, що на 2 млрд куб. м більше, ніж станом на аналогічну дату минулого року.

Як повідомляв УНІАН, 26 жовтня 2017 року Україна припинила закачування газу до підземних сховищ і почала його відбір для потреб опалювального сезону. На початок опалювального сезону 2017-2018 рр. (15 жовтня) Україна нагромадила в підземних сховищах рекордні 16,8 млрд кубометрів газу. Згідно з раніше озвученими оцінками голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, Україна вийде з опалювального сезону з запасами газу на рівні 8-9 млрд куб. м.

На тлі похолодання, починаючи з 25 лютого, держкомпанія-оператор ГТС «Укртрансгаз» збільшила відбір газу з підземних сховищ до рекордного рівня 101 млн куб. м на добу.