Керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв / фото УНІАН

Фракція «Народний фронт» ініціює перед президентом України нагородження керівника НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Голова фракції Максим Бурбак.

«Звертаюся до президента України від імені «Народного фронту» відзначити державною нагородою керівника НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва за перемогу у важливій битві справжньої війни», - написав він.

Нагадаємо, що 28 лютого НАК «Нафтогаз України» отримав другу перемогу в арбітражному процесі проти «Газпрому», який був розпочатий ще у квітні 2014 року за ініціативи Арсенія Яценюка.

Відео дня

Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» щодо компенсації $4,63 млрд за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту.

Арбітраж відхилив вимоги російського газового монополіста щодо штрафів за нібито незаконно відібрані «Нафтогазом» обсяги транзитного газу.

Наприкінці 2017 року Україна отримала перемогу над Росією ціною у 56 млрд доларів.  Арбітраж також закрив питання про оплату газу, поставленого Кремлем своїм терористам на окупований Донбас.