Кабмин пытается не допустить отключений электроэнергии / Фото УНИАН

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв звільняти чиновників Міненерговугілля й інших відомств за допущення віялових відключень енергосистеми України.

Крім того, як передає кореспондент УНІАН, Яценюк пообіцяв звертатися в Генпрокуратуру і добиватися кримінальної відповідальності для тих, хто буде причетний до віялових відключень.

«Я вимагаю від НКРЕКУ і Міненерговугілля невідкладних рішень. Я попереджую офіційно: якщо ви допустите віялові відключення енергосистеми – полетять голови. І не тільки. Я вимагатиму від прокуратури притягання до кримінальної відповідальності, – сказав Яценюк під час засідання енергетичного штабу. - Два місяці я з вами говорю: «Хлопці, знайдіть рішення, тому що запасів на станціях на 5-7 днів». Ви мені розповідаєте сон старої кобили. Від ваших розповідей вугілля не додається».

Відео дня

Читайте такожВ уряді продовжують обіцяти, що відключень електроенергії не будеПрисутній на засіданні голова НКРЕКУ Володимир Демчишин відповів прем'єр-міністрові, що діючий тариф на електроенергію забезпечує бездефіцитну роботу теплової генерації. У свою чергу заступник міністра енергетики Вадим Уліда, також присутній на засіданні, поінформував, що до кінця року Україні необхідно імпортувати 2,8 млрд тонн енергетичного вугілля.

Разом з тим Уліда повідомив, що найбільший в Україні приватний енергетичний холдинг ДТЕК українського бізнесмена Ріната Ахметова поскаржився на відсутність оборотних коштів на закупівлю вугілля і погрожує найближчим часом почати відключення своїх станцій. «ДТЕК відключатиме станції», – сказав Уліда.