itc.ua

Найбільший приватний енергохолдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова до кінця цього року планує перевести два енергоблоки Придніпровської ТЕС з роботи на дефіцитному вугілля антрацитної групи на паливо газових марок.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила директор з комунікацій "ДТЕК-Енерго" Ірина Мілютіна.

"На Придніпровській ТЕС вже два блоки переведені, і ще два будуть переведені до кінця року", - написала вона.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, після втрати через бойові дії на Донбасі Україною контролю над видобутком власного вугілля антрацитної групи, теплова генерація почала відчувати дефіцит цього виду палива. У 2016-2017 роках енергокомпанії почали переводити блоки ТЕС, які раніше працювали на антрациті, на газові марки вугілля, що призвело до зростання споживання палива марки "Г". Зокрема, держкомпанія "Центренерго" переобладнала другий і п'ятий блоки Зміївської ТЕС, а також четвертий блок Трипільської ТЕС. ДТЕК переобладнав два блоки Придніпровської ТЕС і розглядає можливість переведення блоку Криворізької ТЕС.

За даними Міненерговугілля, завдяки переведенню блоків на газове вугілля, теплова генерація в 2018 році зможе скоротити споживання антрациту до 4,8-4,9 мільйона тонн, що на 20% менше, ніж у 2017 році.