REUTERS

Про це заявив сьогодні головний керуючий ENI Клаудіо Дескальци, передає Прайм.

" ENI продовжить займатися "Південним потоком", якщо сума необхідних інвестицій не перевищить 600 млн євро, в іншому випадку ми розглядаємо можливість виходу з проекту", - сказав підприємець.

Відео дня

За його словами, учасники проекту (крім ENI, французька EDF, німецька нафтогазова компанія Wintershall AG) відчувають труднощі з пошуком фінансування. " ENI ніколи не змогла б вкласти 2,4 млрд євро, оскільки це занадто ризиковано для її фінансового балансу", - зазначив Дескальци.

Він уточнив, що ENI змушена вносити зміни в стратегію, оскільки "ми компанія, якої справи йдуть непогано, але ми більше не володіємо можливістю вести бізнес, що вимагає великих обсягів ліквідності".

Читайте такожЄС чекає від Угорщини роз'яснень щодо закону на підтримку "Південного потоку"

У місцевих ЗМІ давно звучить припущення про відмову ENI від участі в "Південному потоці", особливо враховуючи останні ускладнення в Брюсселі, де будуються перешкоди реалізації проекту. Переговори між РФ і ЄС щодо врегулювання юридичних деталей припинені через ситуацію в Україні. Крім того, в Європейській комісії вважають "Південний потік" занадто дорогим "додатковим газопроводом" у нинішніх непростих економічних умовах.