Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що президент Російської Федерації Володимир Путін і Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель виступили за реалізацію проекту з будівництва газопроводу «Північний потік - 2» в обхід України.

Читайте також"Підемо у суди": у "Нафтогазі" розповіли про намір добитися арешту активів "Газпрому" в Європі

Про це УНІАН повідомили в прес-службі російського президента за підсумками телефонної розмови двох глав держав.

Відео дня

"Підтверджено позицію Росії й Німеччини щодо реалізації великого взаємовигідно проекту в газовій сфері - «Північного потоку - 2», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. Проект «Північний потік» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Згідно з раніше озвученими оцінками голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, «Північний потік-2» жодним чином не сприяє диверсифікації поставок газу до Євросоюзу і не забезпечує йому доступ до нових джерел газу. Також Коболєв зазначав, що цей газопровід може позбавити Україну доходів від транзиту, які за підсумками 2017 року становлять близько 3 млрд дол.