REUTERS

Європейський банк реконструкції і розвитку 10 грудня 2014 року розгляне можливість надання кредитної лінії в 200 млн євро оператору газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз» на модернізацію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», йдеться в повідомленні банку.

Згідно з повідомленням, проектом передбачена заміна чотирьох секцій газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», які потребують ремонту, а також модернізація газокомпресорної станції «Ромни».

«Уренгой-Помари-Ужгород» є ключовою частиною української газотранспортної системи, що забезпечує поставки газу з Росії в Європу, а також імпорту газу Україною з країн Європейського Союзу.

Відео дня

За оцінками ЄБРР, вартість всього проекту становить 600 млн євро, з яких 400 млн євро припадає на міжнародні фінансові установи.

Також ЄБРР повідомляє, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) також візьме участь у фінансуванні цього проекту.

У свою чергу ЄІБ повідомив, що в жовтні 2014 року прийняв рішення про надання кредиту «Укртрнасгазу» на 150 млн євро на модернізацію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород».

Читайте такожЄБРР зарахував перші 11 млн євро до Фонду допомоги УкраїніДовідка УНІАН. Газотранспортна система України є другою в Європі і однією з найбільших у світі. Загальна протяжність газопроводів (без урахування нових об'єктів), які експлуатує компанія, становить 37,1 тис. км, зокрема магістральних газопроводів - 22,2 тис. км і газопроводів-відведень - 14,9 тис. км. Кількість газорозподільних станцій (ГРС) - 1449.Читайте такожЄБРР інвестує в Україну 1 млрд євро