Ілюстрація REUTERS

Міненерго Росії направило до уряду пропозиції щодо перенесення термінів введення в експлуатацію енергоблоків Севастопольської та Сімферопольської ТЕС в окупованому Криму.

Читайте такожПерша в Росії потужна газова турбіна розвалилася під час випробувань - Reuters

Про це повідомив заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, передає "Комерсант".

Відео дня

В кінці березня пан Черезов повідомляв, що в уряді обговорюють можливість перенесення запуску станцій. За його словами, введення других блоків може бути перенесене через зволікання з отриманням дозвільних документів і неготовністю інфраструктури. При цьому повідомлялося, що введення перших блоків відбудеться за графіком — не пізніше 19 травня.

Як повідомляв УНІАН, у середині липня 2017 року Росія доставила в анексований Крим чотири газові турбіни, які за зовнішнім виглядом нагадують обладнання виробництва німецького концерну Siemens.

Коментуючи цю подію, Siemens заявили, що мають докази, що всі чотири турбіни, які поставлялися для здійснення проекту на півдні Росії, незаконно потрапили до Криму.

Пізніше Німеччина зажадала від ЄС введення нових санкцій через ситуацію з турбінами Siemens, які незаконно потрапили до окупованого Криму.

У січні Арбітражний суд Москви відмовив у позові Siemens щодо постачання газових турбін на півострів. Суд визнав, що позивач не довів обман.