Между ЕС и Россией разгорается нефтяной скандал / www.menhouse.ru

Європейський союз попередив Росію, що її система експортних мит на нафту порушує правила Світової організації торгівлі, оскільки надає переваги китайським покупцям перед європейськими, передає Reuters з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

ЄС проти диференціації експортних мит у Росії, яка планує розробляти родовища у Східному Сибіру для поставок нафти в Китай і на тихоокеанське узбережжя по нафтопроводу Східний Сибір-Тихий океан. Це питання було піднято на нараді одного з комітетів СОТ і може стати предметом судового розгляду в організації, повідомило одне з джерел.

Читайте такожРосія не зможе підняти ціни на нафту, знизивши її видобутокРосія пояснює розходження в митах різницею в якісних показниках нафти, що видобувається на різних родовищах, але ЄС вважає всі марки нафти одним видом продукції і пропонує Росії замінити експортні мита податком на видобуток, пояснив один з чиновників.

Відео дня

Арбітражний орган СОТ отримав п'ять скарг на Росію, але представник країни на нараді зазначив, що РФ серйозно ставиться до своїх зобов'язань перед СОТ і знизила деякі тарифи у вересні.