REUTERS

Ціни на нафту зростають, оскільки інвестори сподіваються, що ОПЕК вирішить знизити видобуток на нараді 27 листопада, повідомляє Reuters.

На 8.45 мск ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,16 до $78,26 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,04 до $74,62 за барель.

Країни ОПЕК на нараді в майбутній четвер домовляться знизити видобуток до встановленого картелем ліміту 30 мільйонів барелів на добу, повідомив керівник ОПЕК від Лівії й директор з планування міністерства нафтової промисловості країни Самір Камаль. Це буде означати скорочення видобутку на 250.000-600.000 барелів на добу в спробі підтримати ціни на нафту, що впали до мінімуму чотирьох років.

Відео дня

"Ринок знизився до рівня, на якому він залишиться, поки не дізнається про конкретні дії ОПЕК", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Читайте такожНафта коштує менше $79 через підвищення експорту Саудівською АравієюПопередній індекс PMI для виробничого сектора Китаю, розрахований HSBC/Markit, у листопаді знизився до 50 пунктів з 50,4 пункту в жовтні при прогнозі 50,3 пункту. Ринок чекає кілька економічних звітів зі США, включаючи звіт про споживчі ціни у жовтні.

Запаси нафти в США зросли на 2,6 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі зниження на 800.000 барелів.