НКРЕКП не планує підвищувати вартість електроенергії / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, не планує підвищувати вартість електроенергії для населення найближчим часом.

Читайте такожНКРЕКП хоче півмільярда на утримання – голова комісії отримуватиме майже 100 тисяч в місяць

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила новий голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

Відео дня

«У короткостроковій перспективі таке питання критично не стоїть», - сказала Кривенко, додавши, що комісії потрібен час для досконального вивчення цього питання.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2015 року НКРЕКП затвердила дворічний графік підвищення тарифів на електроенергію для населення. Тоді члени комісії заявляли, що таке поетапне підвищення тарифів здійснюється для усунення перехресного субсидування і вирівнювання цін на ці ресурси до ринкового рівня. Відповідно до цієї концепцію, комісія повинна була підвищувати тарифи для населення, але утримувати на певному рівні тариф для промисловості. Однак у 2016 році НКРЕКП неодноразово підвищувала рівень цін для промспоживачів.

Останній етап підвищення цін для населення, згідно з цією концепцією, було проведено з 1 березня 2017 року, при цьому тарифи для населення зросли на 26-30% - до 90 коп./КВт-год при споживанні до 100 кВт-год на місяць і до 1,68 грн/кВт-год при споживанні понад 100 кВт-год.