Фото УНИАН

Про це повідомила польська енергетична компанія PGNiG, передає Прайм.

PGNiG, як і раніше, на пунктах прийому на східному кордоні не отримує повні обсяги газу, замовленого у російського постачальника у рамках чинної угоди", - вказується в опублікованому на офіційному сайті компанії повідомленні.

Читайте такожУ Польщі знову заявляють про недопоставки газу "Газпромом"

Відео дня

Причому компанія не наводить дані за недоотриманими обсягами.

Водночас PGNiG та оператор мережі газопроводів республіки Gaz-System відзначають стабільність постачань російського газу до країни. "Постачання газу зі східного напряму у період від 14 до 28 листопада реалізовувалися на стабільному рівні, що забезпечує безпечну роботу системи передачі у Польщі", - наголосили у прес-службі.

"За минулі два тижні попит на природний газ у середньому становив близько 46 млн кубометрів на добу. Система балансується за рахунок імпорту, внутрішнього видобутку і підземних сховищ", - зазначили у польських компаніях.

У вересні і жовтні польська сторона також заявляла про недоотримання замовленого обсягу газу. Тоді у "Газпромі" зазначали, що постачання газу здійснюється, виходячи з наявних на даний момент ресурсів для експорту і продовження закачування газу у ПСГ на території РФ.