Суд скасував рішення про стягнення з "Укртрансгазу" 300 мільйонів гривень / фото УНІАН

Верховний Суд скасував рішення господарських судів щодо стягнення з АТ "Укртрансгаз" 302,1 мільйона гривень на користь ТОВ "Турботрейд" та ТОВ "Турболінкс".

Читайте також"Укртрансгаз" уклав 40 контрактів на зберігання газу у режимі митного складу

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Відео дня

"Верховний Суд України на своїх засіданнях 5 та 6 червня поточного року скасував рішення господарських судів щодо стягнення з АТ "Укртрансгаз" на загальну суму 302,1 млн грн на користь ТОВ "Турботрейд" та ТОВ "Турболінкс" за фіктивні поставки обладнання та запасних частин і фіктивне надання послуг з ремонту газоперекачувальних агрегатів відповідно", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що такого результату вдалося досягти завдяки активній позиції керівництва Генеральної прокуратури України. Саме завдяки діям ГПУ Верховний суд направив справи на новий розгляд до господарського суду Київської області. 

За даними прокуратури, "Турботрейд" та "Турболінкс", які тривалий час безпідставно намагаються стягнути кошти з "Укртрансгазу" за нібито поставлений товар і нібито надані послуги, зареєстровані на підставних осіб, діяльність яких пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави.