Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в липні цього року планує здійснити закупівлю природного газу власного видобутку у приватних газодобувних підприємств України за ціною 7629 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ), тоді як оголошена ціна на червень становила 6900 гривень за тисячу кубометрів.

Читайте такожПідвищення цін на газ для населення: Гройсман знову розповів про складність питання

Згідно з повідомленням прес-служби "Нафтогазу", це підвищення зумовлене відсутністю заявок від постачальників газу, яких не зацікавила ціна, запропонована на червень.

Відео дня

"У червні "Нафтогаз" оголошував тестову закупівлю газу за ціною 6 900 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ). Незважаючи на те, що червень традиційно є сезоном низького попиту на газ, "Нафтогаз" не отримав жодної пропозиції від постачальників газу, яких не зацікавила запропонована ціна. Тому компанія збільшила запропоновану ціну на липень", - зазначили в "Нафтогазі".

Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз" з 1 липня 2018 року залишив мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на рівні червня – 9952,8 гривні за тисячу кубометрів.

Максимальні ціни на природний газ для промспоживачів з 1 липня також не змінилися і становлять 10893,6 гривні за тисячу кубометрів, що відповідає ціні червня.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 80% газу в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.