Через мільйонні премії в «Нафтогазі» відкрили кримінальне провадження / фото УНІАН

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом виплати наглядовою радою Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" премії в розмірі 46,3 млн дол. співробітникам компанії за перемогу в Стокгольмському арбітражі, повідомила кореспонденту УНІАН прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Читайте такожУ «Нафтогазі» запропонували Гройсману поговорити про мільйонні премії за перемогу над «Газпромом»

"Прокуратура міста Києва відкрила провадження. Воно вже внесено до ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань - УНІАН). За заявою окремих громадян розпочато слідчі дії з перевірки нарахування премій", - повідомила вона.

Відео дня

Сарган додала, що докладної інформації на даний момент немає.

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада «Нафтогазу» ухвалила рішення про виплату співробітникам компанії премій в 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді, за рішенням якого стосовно транзитного контракту «Газпром» повинен сплатити української компанії 4,6 млрд дол .

При цьому, з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу, остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд дол. на користь «Нафтогазу».

Сума премії була розділена на дві частини. У травні цього року була виплачена перша частина премій на суму 20,7 млн дол. Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності «Нафтогазу» за 2017 рік.

Решта премії виплачуватимуться протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з «Газпрому» залишку виграшу (2,6 млрд дол.).

На початку червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не підтримує виділення таких високих премій у нинішній час, і звернувся до наглядової ради «Нафтогазу» з пропозицією переглянути рішення про виплату співробітникам компанії премій в 46,3 млн дол.