УНИАН

«Віце-президент зазначив, що США продовжать роботу з нашими європейськими та іншими партнерами, щоб надати Україні фінансування, необхідне для стабілізації її економіки, в той час як вона проводить такі необхідні реформи і антикорупційні заходи», - йдеться в заяві Білого дому, випущеному в четвер, повідомляє Голос Америки.

Читайте такожПатріарх Варфоломій обговорив ситуацію в Україні з віце-президентом США Джо Байденом

Байден і Порошенко також обговорили короткострокові та довгострокові перспективи України в області енергобезпеки, і віце-президент пообіцяв, що США будуть надавати Києву постійну технічну допомогу.

Відео дня

«Віце-президент і Президент Порошенко обговорили той факт, що Росія та її ставленики продовжують блокувати доставку гуманітарної допомоги в постраждалі від конфлікту регіони Східної України, і що дії Росії в Україні створили атмосферу беззаконня, в якій сепаратисти позбавляють пенсіонерів та інших громадян їх соціальних виплат», - повідомили в Білому домі.

Віце-президент привітав план уряду України депонувати кошти для цих виплат до тих пір, коли їх можна буде знову видавати безпосередньо в безпечних умовах.