Єврокомісар Марош Шефчович і глава Мзс Павло Клімкін / фото twitter.com/marossefcovic

Віце-президент Єврокомісії, єврокомісар з питань Енергетичного співтовариства Марош Шефчович провів зустрічі з українською і російською делегаціями перед тристоронніми переговорами по газу в Берліні.

Читайте такожУ "Нафтогазі" розповіли про можливу долю заарештованих активів "Газпрому"

Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter, розмістивши відповідні фотографії.

"Радий вітати міністра Павла Клімкіна та українську делегацію в Берліні. Радий вітати міністра енергетики РФ Олександра Новака і російську делегацію в Берліні перед тристоронніми переговорами по газу", - написав він.

Також він заявив, що новий договір про транзит природного газу через територію України, який буде підписаний після 2019 року, має відповідати європейському законодавству.

"Я впевнений, що транзит газу після 2019 року має бути комерційно життєздатним і, звичайно, повністю відповідати європейському законодавству. Тому що воно гарантує, що взаємини є прозорими", - заявив віце-президент.

За його словами, він вірить в тверду готовність з обох сторін досягти угоди за підсумками переговорів.

"Ми повинні почати серйозний пошук відповіді на питання: чи ми будемо мати угоду на тривалий період про транзит газу в ЄС через Україну. Це хвилює всіх зацікавлених цією темою. Ми знаємо, що Росія хоче продовжувати бути конкурентноспроможним постачальником, а Україна конкурентоспроможної транзитною країною. У переговорах бере участь велика делегація з усіх сторін", - заявив Шефчович.

Як повідомляв УНІАН, у ході переговорів "Нафтогаз" має намір запропонувати забезпечувати транзит природного газу по території України з 2020 року за європейськими правилами.