Для того чтобы снизить нагрузки на электросети, преприятия будут работать ночью / Фото УНИАН

У Черкаській області 45 підприємств переходять на нічний режим роботи аби зменшити навантаження на мережі в період пікових навантажень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. 

Читайте такожУ Кабміні запевняють, що скоро відмовляться від віялових відключень завдяки імпорту електроенергії

Відео дня

За його словами, минулого тижня на міністерській нараді підприємствам запропонували працювати у нічний режим для того, щоб максимально у добровільній формі відійти від відключень електрики через нестачу напруги. І в області вже є 45 підприємств, які на це погодилися.

Крім того, ОДА звернулася до ПАТ «Черкасиобленерго» з проханням оприлюднювати графіки відключень і попереджувати хоча б за добу. Наразі «Черкасиобленерго» оприлюднило на своєму сайті тільки графік відключень по місту Черкаси.

Райони та міста області мають подати свої пропозиції щодо заощадження електроенергії та роботи в умовах відключень електропостачання. На даний момент свої пропозиції подало лише місто Ватутіне, зауважив голова Черкаської ОДА.

Як повідомляв УНІАН, з початку грудня в Україні почали здійснюватись віялові відключення електроенергії, які пов`язані з високим її споживанням в умовах недовироблення електроенергії генеруючими компаніями.

Читайте також"Укренерго" сьогодні застосував аварійні відключення електроенергії на понад 3 ГВт

За інформацією «Укренерго», дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії утворився в результаті аварійних ремонтів 27 потужних енергогенеруючих одиниць на електростанціях генеруючих компаній, низьких запасів вугілля на складах теплоелектростанцій, а також через недостатність гідроресурсів на ГЕС.

4 грудня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України запропонувало підприємствам перейти на роботу в нічний час для зниження споживання електроенергії в пікові години.