Ілюстрація REUTERS

Провідна компанія у сфері геологорозвідувальних робіт в країні - Національна акціонерна компанія "Надра України" в січні-червні 2018 року отримала 286 тисяч гривень чистого прибутку, що на 23,3% менше показника за аналогічний період минулого року.

Читайте такожРозвіданих запасів газу в Україні вистачить на 22 роки видобутку

Про це йдеться в звіті підприємства, оприлюдненому в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Відео дня

Згідно зі звітом, чистий дохід підприємства від реалізації продукції в січні-червні 2018 року виріс на 53,9% - до 6,73 мільйона гривень.

Валовий прибуток за звітний період поточного року склала 1,34 мільйона гривень.

Довідка УНІАН. Національна акціонерна компанія "Надра України" є провідною компанією в сфері геологорозвідувальних робіт в Україні та володіє 20 спеціальними дозволами на користування нафтогазоносними надрами (ресурсна база яких становить 47 мільйонів тонн умовного палива), 120 свердловинами на відновлення, 16 першочерговими ділянками під бурові роботи на нафту і газ, 40 ділянками для проведення сейсмічних досліджень. Крім того, розроблені 23 бізнес-проекту на перспективні ділянки надр.

До складу компанії входять 13 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств.

100% акцій "Надра України" належать державі в особі Державної служби геології та надр.