Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розіслала теплопостачальним компаніям і постачальникам природного газу додаткові угоди для продовження поставок газу на умовах спецзобов'язань з продажу пального для потреб населення до 1 вересня 2018 року, і закликає контрагентів якомога швидше підписати ці договори для організації поставок газу на першу декаду серпня.

Читайте такожЄБРР може позичити "Нафтогазу" $100 мільйонів на закупівлю газу

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Відео дня

"Нафтогаз України" підготував проекти додаткових угод, які пролонгують дію договорів поставки природного газу з теплопостачальними підприємствами та постачальниками природного газу зі спеціальними зобов'язаннями для потреб побутових споживачів і релігійних організацій. Вчора була здійснена їх відправка електронною поштою всім контрагентам компанії. Для отримання номінацій на 1 декаду серпня цього року теплопостачальним підприємствам необхідно якнайшвидше підписати додаткові угоди зі свого боку і передати їх на адресу компанії", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим у компанії нагадали, що підставою для надання номінацій буде виконання пункту 12 постанови Кабміну від 22 березня 2017 р. №187 (зі змінами та доповненнями) в частині розрахунків за спожиті обсяги природного газу в минулі періоди, а також наявність у компанії додаткової угоди (оригінал) і наявність у підписанта додаткової угоди повноважень на його підписання.

Як повідомляв УНІАН, у липні Кабінет міністрів прийняв рішення не підвищувати ціну на газ для населення до 1 вересня. Документ передбачає продовження спеціальних зобов'язань Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з продажу облгазам і теплокомуненерго природного газу без зміни ціни.

Ціна газу для населення становить 4942 гривні за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, - 6958 гривень за тисячу кубометрів.