Фото УНИАН

Залежність України від російського газу створюють, насамперед, пересічні українські споживачі, які використовують втричі більше газу, ніж мешканці Євросоюзу. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє Gazeta.ua.

Коболєв, зокрема, зазначив, що цього року зроблено кроки, щоб наша держава стала незалежною від блакитного палива з Росії.

Відео дня

"Ми кардинально збільшили можливості імпорту з Європи. Зараз ці можливості імпорту складають понад 60% всіх потреб у газі, що імпортується", - уточнив глава "Нафтогазу".

За його словами, Україна використає європейський газ на повну потужність і буде розширювати його споживання в майбутньому.

Читайте такожУ "Нафтогазі" заявили, що тарифи на газ для українців можуть зрости в 5 разів

Разом з тим, Коболєв підкреслив, що самі українці неекономно споживають блакитне паливо.

"Подивіться, яке наше споживання і ставлення до економії енергоресурсів. Ми в середньому на одного споживача використовуємо в три рази більше, ніж європейський споживач", - підкреслив газовик.

Він пояснив, що поки громадяни України будуть використовувати газ та інші джерела енергії так, як зараз, нашій державі "буде дуже складно зіскочити з газової голки Росії".