Ілюстрація REUTERS

Уряд Молдови найближчим часом не планує переглядати контракт з російським концерном «Газпром» на постачання природного газу до країни, який був укладений ще 10 років тому.

Читайте такожСОТ відхилила більшість претензій Росії до Євросоюзу щодо Третього енергопакету

Про це повідомляє Independent TV Moldova з посиланням на міністра економіки та інфраструктури республіки Кирила Габурича.

Відео дня

За словами міністра, уряд не буде вести переговори з укладення нового договору про постачання природного газу до тих пір, поки не буде побудований газопровід Кішінеу-Унгень.

«Ви знаєте, яка ситуація з газопроводом Кішінеу-Унгень. Ми дуже хочемо, щоб нам якомога швидше став доступний альтернативний газ. Тоді з'явиться конкуренція і всі будуть боротися за нас, як клієнта. І одні, і інші пропонуватимуть нам кращі ціни. Ті, хто займається продажами знають, що потрібно робити для того, аби клієнт купував саме у тебе. І тоді у нас будуть розв'язані руки, і ми знатииемо, як вести подальші переговори», - сказав Габурич.

Нагадаємо, сьогодні Молдова купує природний газ у «Газпрому» за контрактом, укладеним ще в 2008 році. Щорічно, протягом вже 10 років, проєвропейські уряди продовжують цю угоду, залишаючи в силі всі його положення. Нинішня угода щодо постачання газу в Молдову діє до 31 грудня 2019 року.