REUTERS

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) пропонує оголосити мораторій на розвідку і видобуток вуглеводнів в Арктиці на 10 років, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на голову фонду в Росії Ігоря Честіна.

Читайте такожЕкологи б'ють на сполох: "Газпром" продовжує активне забруднення Арктики - ЗМІЗа його словами, при поточних цінах на нафту це необхідне рішення.

«Необхідно оголосити 10-річний мораторій на видобуток нафти і газу в Арктиці. На сьогоднішній день ці проекти можна відкласти», - сказав Честін.

Відео дня

У той же час, міністр природних ресурсів і екології РФ Сергій Донськой заявив, що у відомства інша точка зору на цей рахунок: "Ми вважаємо, що арктичні проекти дозволяють розвинути галузь".

Читайте такожДанія висунула претензії на Північний полюс Яскравим прикладом вкладу Арктики в розвиток російської нафтогазової галузі він назвав відкриття у цьому році родовища "Перемога" в Карському морі. У той же час Донський визнав, що до 2020 року навряд чи варто очікувати масштабних обсягів видобутку в Арктиці.