Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту знижуються зранку в четвер після потужного зростання напередодні, оскільки увага інвесторів переключилася на ризики уповільнення економічного зростання та, як наслідок, попиту на сировину.

Читайте такожЕкономіст назвавши ціни на нафту, які можуть "поховати" Росію

Вранці ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,55 відсотка до $79,30 за барель, пише Рейтер.

Відео дня

Напередодні Brent піднімалася вище позначки $80 за барель вперше з травня.

Ф'ючерсні контракти на WTI торгувалися по $69,85 за барель, що на 0,74 відсотка нижче за попереднє закриття.

Ціна жовтневого контракту на нафту на Шанхайській міжнародній енергетичній біржі (INE) вранці трималася біля позначки 511,2 юаня за барель.

Зростання нафтових котирувань напередодні, в тому числі, забезпечило зниження тижневих запасів сировини в США до мінімального значення з лютого 2015 року.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 5,3 мільйона барелів до 396,19 мільйона проти прогнозу зниження на 0,8 мільйона барелів.

При цьому запаси нафтопродуктів у США в оглядовий період зросли.

Аналітик нафтових ринків Рейтер Джон Кемп вважає, що американські НПЗ продовжують працювати на межі можливостей і після завершення літнього сезону автопоїздок, щоб відновити запаси дистилятів, що, в свою чергу, з'їдає запаси нафти і залишає надлишки бензину.

Як тільки запаси дистилятів внормуються, нафтопереробним заводам у США доведеться знизити завантаження більше, ніж звичайного, щоб позбутися надлишків, що також позначиться на попиті на нафту, каже Кемп.