Ілюстрація REUTERS

Представники російського "Газпрому" не з'явилися на тристоронні переговори на експертному рівні щодо транзиту газу "ЄС – Україна – Росія", які 12-13 вересня відбувалися у Брюсселі (Бельгія).

Читайте такожРосія припинить транзит газу через Україну у разі будівництва «Північного потоку-2" - Клімкін

Про це в ході круглого столу заявив глава Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент УНІАН.

Відео дня

"Учора (12 вересня – УНІАН) відбулися тристоронні консультації на експертному рівні між представниками Російської Федерації, Європейської комісії та України. На жаль, з боку Російської Федерації, з якоїсь причини, "Газпром" не приїхав на консультації. Напевно, вважають, що для них це не дуже цікаво, але всі інші були присутні", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, діючий транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений в 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (до 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.

17 липня завершилася перша зустріч з газових питань у тристоронньому форматі, на якій сторони обмінялися думками щодо нового контракту на транзит з 2020 року і домовилися продовжити переговори восени.