СБУ підписала Меморандум про кібербезпеку з«Укренерго» та «Укргідроенерго» / фото СБУ

Служба безпеки України підписала Меморандум з національною енергетичною компанією «Укренерго» та приватним акціонерним товариством «Укргідроенерго» для розбудови ефективної системи кібербезпеки держави.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Документ має забезпечити обмін інформацією з СБУ щодо кібернетичних загроз з використанням платформи MISP-UA зі стратегічно важливими підприємствами енергетичної галузі України. Обмін матеріалами, зокрема технологічною інформацією про реалізовані та потенційні кіберзагрози відбуватиметься в режимі реального часу. Така міжвідомча взаємодія сприятиме ефективному реагуванню з боку української спецслужби на кібернетичні атаки, насамперед високого ступеня складності», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що зловмисники, використовуючи деструктивне програмне забезпечення «Black Energy» неодноразово здійснювали кібератаки на комп’ютерні мережі об’єктів української енергетики.

Читайте також"Укренерго" заявляє про нову кібератаку

Раніше співробітники Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ на базі платформи з відкритим програмним кодом MISP (Malware Information Sharing Platform), створили систему збору і обробки інформації щодо інцидентів кібербезпеки та обміну технічними даними про ідентифікатори компрометації інформаційних систем об’єктів критичної інфраструктури між суб’єктами сектору безпеки в режимі реального часу. Ця платформа широко використовується в усьому світі, а також відповідає міжнародним стандартам ЄС та НАТО і застосовується основними міжнародними суб’єктами у сфері кібербезпеки FIRST, CIRCL, CiviCERT, NATO NCI Agency.