Ціна на газ для українців буде підвищуватися поступово, деталі обговорюються / фото УНІАН

Уряд України на переговорах з Міжнародним валютним фондом досяг принципової домовленості про поступове підвищення ціни газу для населення до рівня імпортного паритету до квітня 2020 року.

Читайте такожМіністр енергетики підтвердив, що газ для населення точно подорожчає

Про це під час форуму Європейської Бізнес Асоціації повідомив голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв, передає кореспондент УНІАН.

Відео дня

"Принципова домовленість щодо поступового збільшення ціни і виведення українського ринку на так званий повний імпортний паритет до квітня 2020 року - є", - сказав він.

Коболєв уточнив, що темп зростання ціни на газ зараз обговорюється.

Як повідомляв УНІАН, для продовження співпраці з МВФ Україна має переглянути державний бюджет для його відповідності цільових показників дефіциту в рамках програми співпраці і забезпечити перехід до ринкового механізму формування цін на газ для населення.

Поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 мільярда доларів, з яких Україна отримала 8,7 мільярда доларів, закінчується навесні 2019 року. У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують у рамках цієї програми отримати 1,9 мільярда доларів.

29 серпня Кабінет міністрів продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу до 1 жовтня, тим самим залишивши незмінною ціну на газ для населення.

Ціна газу для населення становить 4942 гривні за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, - 6958 гривень за тисячу кубометрів.