Ілюстрація REUTERS

Запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій з 11 по 19 вересня поточного року збільшилися на 4,8% – до 1,695 мільйона тонн, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте такожВикрито схему покупки "енергетичним гігантом" неіснуючого вугілля

Зокрема, запаси антрацитового вугілля за вказаний період на ТЕС збільшилися на 0,7% - до 203,7 тисячі тонн, а запаси вугілля газової марки збільшилися на 5,4% - до 1,492 мільйона тонн.

Відео дня

Запаси вугілля на теплоелектроцентралях (ТЕЦ) з 11 по 19 вересня скоротилися на 6,4% - до 289,6 тисячі тонн.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міненерговугілля, видобуток енергетичного та коксівного вугілля в Україні у 2017 році скоротився на 14,6% порівняно з 2016 роком – до 34,916 мільйона тонн.

Довідка УНІАН. Україна через бойові дії на сході країни відчуває значний дефіцит вугілля, в першу чергу енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентрований в Донецькій і Луганській областях, районах, підконтрольних бойовикам. Енергокомпанії почали переводити блоки ТЕС, які раніше працювали на антрациті, на газові марки вугілля, що призвело до зростання споживання палива марки "Г". Видобуток не встигає зростати слідом за зростанням споживання газового вугілля, тому виник дефіцит цього виду палива. Для вирішення цієї проблеми енергокомпанії уклали контракти на імпорт вугілля з ПАР і США.