В Україні зростуть ціни на газ для населення / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розраховує цього тижня отримати рішення уряду про продовження або зміну механізму спеціальних зобов'язань на ринку газу.

Читайте такожЗапасів газу достатня для проходження опалювального сезону – «Нафтогаз»

Про це на прес-конференції заявив головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко, передає кореспондент УНІАН.

«Уряд цього тижня в будь-якому випадку прийняти рішення про продовження спеціальних зобов'язань в такому вигляді, в якому вони існували до цього, або їх заміну», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Кабінет міністрів продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу до 1 жовтня, тим самим залишивши незмінною ціну на газ для населення.

Ціна газу для населення становить 4942 грн за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, - 6958 грн за тисячу кубометрів.

У той же час питання ціни на газ для населення є одним із ключових для продовження співпраці з МВФ.

Поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 млрд дол., з яких Україна отримала 8,7 млрд дол., закінчується навесні 2019 року. У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують у рамках цієї програми отримати 1,9 млрд дол.