Ілюстрація REUTERS

Саудівська Аравія додатково поставить індійським компаніям у листопаді 4 мільйонів барелів сирої нафти.

Читайте такожСША можуть ослабити санкції для імпортерів нафти з Ірану - ЗМІ

Про це в середу повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела.

Відео дня

За його інформацією, чотири індійські компанії Reliance Industries Ltd, Hindustan Petroleum Corp Ltd (HPCL), Bharat Petroleum Corp. та Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd (MRPL) запросили постачання в листопаді додатково по 1 мільйон барелів.

Наприкінці вересня індійські ЗМІ повідомляли, що індійські нафтопереробні компанії можуть перестати купувати нафту в Ірані через санкції США проти Тегерана.

Reuters повідомило 5 жовтня, що Індія закупить у листопаді понад 9 мільйонів барелів (1,25 мільйона тонн) іранської нафти, попри набуття чинності санкцій 4 листопада. Агентство з посиланням на джерел вказувало, що Indian Oil Corporation отримає з Ірану 6 мільйонів барелів нафти, Mangalore Refinery and Petrochemicals поставить з Ірану 3 мільйона барелів. У жовтні постачання в Індію нафти з Ірану становитимуть 10 мільйонів барелів. Об'єм її закупівель у листопаді буде меншим, припустив Reuters.

Президент США Дональд Трамп в травні оголосив про вихід з Вашингтона Спільного всеосяжного плану дій - угоди, яка була укладена в 2015 році і обмежувала ядерні розробки Ірану в обмін на скасування відповідних санкцій Ради Безпеки ООН і однобічних обмежувальних заходів, введених США та ЄС.