Южно-Українська АЕС підключила до мережі третій енергоблок / фото УНІАН

Южно-Українська АЕС (ЮУАЕС, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область), яка входить до структури Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", підключила до мережі третій енергоблок після усунення несправностей.

Читайте такожТермін експлуатації четвертого енергоблоку Запорізької АЕС продовжили на 10 років

Про це повідомила прес-служба станції.

Відео дня

"21 жовтня о 6:49 після успішного усунення несправностей системи автоматичного регулювання турбіни третій енергоблок Южно-Української АЕС підключено до енергосистеми України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, обладнання першого та другого енергоблоків ЮУАЕС працює в заданому режимі.

Радіаційна обстановка на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки, а радіаційний фон на промисловому майданчику АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня в 22:41 енергоблок №3 Южно-Української АЕС був відключений від енергомережі через несправності системи автоматичного регулювання турбіни. Порушень умов та меж безпечної експлуатації не зафіксовано.

Довідка УНІАН. Южно-Українська АЕС розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом ДП НАЕК "Енергоатом". Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.

До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введена перша черга: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, в стадії будівництва друга черга - гідроагрегат №3).