REUTERS

Про це повідомляє індійська газета The Financial Times, пише Прайм.

Родовище Сніжне в Західному Сибіру розробляється донькою індійської державної нафтогазової корпорації Oil and Natural Gas Corp (ONGC) - ONGC Videsh Ltd (OVL). ONGC через OVL володіє групою Imperial Energy, придбаною в січні 2009 року. Вона включає в себе групу самостійних підприємств, що працюють на території Томської області, в тому числі нафтогазовидобувні підприємства - ТОВ "Норд Імперіал" і ТОВ "Альянснефтегаз".

Відео дня

Читайте такожМеркель відкинула можливість поступового скасування санкцій проти РФ

На родовищі Сніжне планувалося пробурити дві горизонтальні свердловини.

"Компанія Liberty заявила про нездатність підтримати проект. Але ми будемо продовжувати самі", - сказав керуючий директор OVL Нарендра Верма. Він зазначив, що на даний момент планується пробурити 4 свердловини, вкласти 10 млн доларів у розвідку на родовищі.

Читайте такожСША пригрозили Росії новими санкціями

Як пише газета, Liberty подавала заявку про можливість роботи в РФ, проте американська адміністрація її відхилила.

OVL уклала угоду з Liberty Resources про розробку баженовської свити у вересні 2013 року. В обмін на роботу на Сніжному OVL повинна була надати Liberty 30% компанії Imperial Energy.

OVL придбала британську компанію Imperial Energy в 2009 році за 2,1 млрд доларів і з того моменту вклала 300 млн доларів в її розвиток. Однак видобуток на підприємствах впав до 7 тис. барелів на добу з початкових 80 тис. барелів.