ядерное топливо / atomic-energy.ru

Про це йдеться в повідомленні підприємства в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, Арсірій написав заяву на звільнення 29 грудня 2014 року, а на посаді директора він перебував з 23 квітня 2013 року.

Відео дня

Раніше Арсірій обіймав посаду генерального директора енергопостачальної компанії «Луганське енергетичне об'єднання».

При цьому повідомляється, що новий керівник підприємства не призначався.

Як повідомляв УНІАН, акціонери спільного українсько-російського підприємства «Завод з виробництва ядерного палива» - російська компанія «ТВЕЛ» і український держконцерн «Ядерне паливо» - до кінця 2013 року планували внести в статутний капітал заводу 84 млн дол. шляхом проведення додаткової емісії, збільшивши його до близько 104 млн дол. Ці кошти необхідні для реалізації частини робіт з будівництва заводу в Кіровоградській області.

У січні 2014 року державний концерн «Ядерне паливо» не зміг до закінчення терміну емісії внести 42 млн дол. у статутний капітал СП. Підготовчі роботи на майданчику заводу були припинені.

Вартість будівництва заводу оцінюється в 1,679 млрд грн. Раніше планувалося ввести в експлуатацію першу чергу заводу в 2015 році.

Читайте такожДва енергоблоки на Хмельницькій АЕС хочуть побудувати до 2020 року

Довідка УНІАН. Державний концерн «Ядерне паливо» і компанія «ТВЕЛ» зареєстрували спільне підприємство «Завод з виробництва ядерного палива» в грудні 2011 року. Частки в акціонерному капіталі заводу розподілені таким чином: 50%+1 акція належить ДК «Ядерне паливо», а 50%-1 акція - компанії «ТВЕЛ».